Den som letar han finner… felmärkt mat. Tydligen.Tonfisk är inte tonfisk i USA, och ekoägg är inte eko i Tyskland. Puh…Sista ordet är nog inte sagt när det gäller bedrägerier med mat. Fy vad arg jag blir på alla bedragare. Det är inte för få kontroller som är det största problemet utan de kriminella.
Ur nyhetsbrevet Foodwire: ”Felmärkning av fisk på samma sätt som det som upptäckts med kött är ännu
vanligare än det som avslöjats i samband med hästköttsskandalen. Det visar en
amerikansk undersökning, där stora mängder av 1 200 fiskprover från 674 butiker
och restauranger visade sig bestå av något annat än vad som uppgavs. Värst var
det med sushi på restaurang, där 74 procent bestod av annan fisk än vad som
uppgivits, men även 59 procent av all tonfisk som organisationen Oceana
undersökte bestod av annan fisk. 84 procent av vit tonfisk var escolar, en art
som måste tillagas på tillräckligt hög värme för att inte riskera orsaka
magsjuka, rapporterar Veckans Affärer.”

Ur nyhetsbrevet ATL: 200 gårdar i Tyskland misstänks för att ha sålt ekologiska ägg under falsk flagg.