≡ Menu

GMO och folsyra

SLVs kampanjsajt om folsyra

Comments on this entry are closed.

 • Camilla 07 februari 2010, 17:43

  Hej Louise!

  Leksands bröd kommer åter i Coop hyllan under nästa vecka!
  De har nu krypit till korset och tagit tillbaka det goda tillsatsfria brödet.
  Fick reda på att i fredags kl 12.00 lade man in en stor order till måndagen.

  -Konsumenten kan!

  Angående GMO, det är ett ofog och det innebär enorma risker och hot mot den biologiska mångfalden. Det innebär också att GMO och ekologiskt inte är kompatibla, eftersom GMO har en kontamineringsrisk ( sprids med vinden så att säga). Hoppas att GMO debatten lyfts till folkstugorna där den hör hemma, idag är man mest orolig vem som skall äga utsädet ( vilket naturligtvis blir Monsato) men har icke gjort en inventering på mångfalden. GMO träd kommer också att planteras, där skall man rodda med att kapa blommen på träden och hugga rotskott..så det inte sprida vidare… istället för att INTE plantera detta katastrofala försök att införa det.

  Bina dör också av GMO. Har vi inga bin så är det ju i sig en katastrof med tanke på pollineringen…

  STOPPA GMO och stoppa införandet av GMO. Det är ett ofog utan dess like.

  Bra att du skriver om detta otroligt viktiga ämne!

  • Louise Konsumentkoll 07 februari 2010, 21:32

   Hej Camilla,
   Så jättebra att vi återigen kan köpa Leksandsbröd i Coops butiker. Det var på tiden. Du skriver ”tillsatsfria ”. Förvisso, men det är ju inget som bara gäller för Leksandsbröd. Jag känner inte till något rågknäckebröd som innehåller tillsatser. Gör du?

 • Camilla 09 februari 2010, 19:35

  Hej Louise, ha ha det där tänker jag inte svara på.. det fins många knäckebröd med tillsatser.. Leksands bröd har fått äkta vara stämpeln så där hittar du det som man förväntar sig att hitta.

  • Louise Konsumentkoll 09 februari 2010, 21:37

   Hej igen Camilla, jag får väl dra ut i butikerna och leta tillsatsstinna knäckebröd. Hittills har jag dock inte träffat på några. Om du tipsar mig om vilka varumärken det handlar om så sparar jag tid!