Matsvinn, Salt, mingel och mycket mer i Almedalen!

av Louise Konsumentkoll den 27 juni 2014

Släng inte matenPå söndag bär det av mot Almedalen, Visby. Det är en otroligt skojig och inspirerande vecka som väntar. Ska medverka i en del seminarier, frukostmöten och debatter, i Polarbröds, Resumés, Fazers, Löfbergs och Hälsingestintans arrangemang. Kul! Jag ska gå på andras seminarier och lära mig nya saker och mingla med trevligt folk på kvällarna. Gläder mig väldans.

Själva ordnar vi två seminarier, ett om hur vi minskar matsvinnet, den viktigaste hållbarhetsfrågan när det gällersaltbild mat och miljö anser vi. Och ett om att vi tvångsmatas med massa salt i maten. Ett mycket underskattat hot mot folkhälsan i Sverige, till skillnad från i andra länder där man från regeringsnivå arbetar hårt för att minska saltintaget hos befolkningen. Här gör man nada. Mindre salt ( natrium) i maten minskar risken för högt blodtryck, stroke och för tidig död och sparar mängder av lidande men också pengar för vård, läkemedel och rehabilitering.

Välkommen!

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: