≡ Menu

Matsvinn, Salt, mingel och mycket mer i Almedalen!

Släng inte matenPå söndag bär det av mot Almedalen, Visby. Det är en otroligt skojig och inspirerande vecka som väntar. Ska medverka i en del seminarier, frukostmöten och debatter, i Polarbröds, Resumés, Fazers, Löfbergs och Hälsingestintans arrangemang. Kul! Jag ska gå på andras seminarier och lära mig nya saker och mingla med trevligt folk på kvällarna. Gläder mig väldans.

Själva ordnar vi två seminarier, ett om hur vi minskar matsvinnet, den viktigaste hållbarhetsfrågan när det gällersaltbild mat och miljö anser vi. Och ett om att vi tvångsmatas med massa salt i maten. Ett mycket underskattat hot mot folkhälsan i Sverige, till skillnad från i andra länder där man från regeringsnivå arbetar hårt för att minska saltintaget hos befolkningen. Här gör man nada. Mindre salt ( natrium) i maten minskar risken för högt blodtryck, stroke och för tidig död och sparar mängder av lidande men också pengar för vård, läkemedel och rehabilitering.

Välkommen!

Comments on this entry are closed.

 • Åsa 28 juni 2014, 10:08

  Intressant att se vad som hänt sen.
  Hade gärna varit på plats och sett och hört. Det låter spännande. Ha en bra vecka !

 • Affi 30 juni 2014, 7:22

  Ha det gott, verkar mest vara en ”klubb för inbördes beundran”..härligt! Vi som är utanför bubblan märker faktiskt inte mycket av er…men jag vet ju att det kan vara en stor inspiration för er som är där!

  • Louise Konsumentkoll 30 juni 2014, 19:33

   Affi: Nej, tycker faktiskt inte det är en klubb för inbördes beundran. Vem som helst kan gå på alla seminarier, de är helt öppna och man får faktiskt inte ens lov att ordna aktiviteter som inte vänder sig till allmänheten. Minglen är däremot inte öppna för vem som helst, ens namn måste stå på en lista som värden för minglet har där man prickas av. Det har med alkohollagstiftningen. Den regeln ser myndigheterna strängt på och gör kontroller under veckan.