Matsvinn, Salt, mingel och mycket mer i Almedalen!

av Louise Konsumentkoll den 27 juni 2014

Släng inte matenPå söndag bär det av mot Almedalen, Visby. Det är en otroligt skojig och inspirerande vecka som väntar. Ska medverka i en del seminarier, frukostmöten och debatter, i Polarbröds, Resumés, Fazers, Löfbergs och Hälsingestintans arrangemang. Kul! Jag ska gå på andras seminarier och lära mig nya saker och mingla med trevligt folk på kvällarna. Gläder mig väldans.

Själva ordnar vi två seminarier, ett om hur vi minskar matsvinnet, den viktigaste hållbarhetsfrågan när det gällersaltbild mat och miljö anser vi. Och ett om att vi tvångsmatas med massa salt i maten. Ett mycket underskattat hot mot folkhälsan i Sverige, till skillnad från i andra länder där man från regeringsnivå arbetar hårt för att minska saltintaget hos befolkningen. Här gör man nada. Mindre salt ( natrium) i maten minskar risken för högt blodtryck, stroke och för tidig död och sparar mängder av lidande men också pengar för vård, läkemedel och rehabilitering.

Välkommen!

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Åsa juni 28, 2014 kl. 10:08

Intressant att se vad som hänt sen.
Hade gärna varit på plats och sett och hört. Det låter spännande. Ha en bra vecka !

Svara

Affi juni 30, 2014 kl. 7:22

Ha det gott, verkar mest vara en ”klubb för inbördes beundran”..härligt! Vi som är utanför bubblan märker faktiskt inte mycket av er…men jag vet ju att det kan vara en stor inspiration för er som är där!

Svara

Louise Konsumentkoll juni 30, 2014 kl. 19:33

Affi: Nej, tycker faktiskt inte det är en klubb för inbördes beundran. Vem som helst kan gå på alla seminarier, de är helt öppna och man får faktiskt inte ens lov att ordna aktiviteter som inte vänder sig till allmänheten. Minglen är däremot inte öppna för vem som helst, ens namn måste stå på en lista som värden för minglet har där man prickas av. Det har med alkohollagstiftningen. Den regeln ser myndigheterna strängt på och gör kontroller under veckan.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: