≡ Menu

Släng inte skolmaten!

Släng inte maten!I dag skriver DN om matavfallet i skolan. Så bra att det är under lupp, både i media och av skolbespisningarna. Nästa år kommer Konsumentföreningen Stockholm att lansera ett material för skolelever och lärare med kul lektionstips så att barn och ungdomar får upp ögonen för att matavfallet får konsekvenserna för plånbok, miljö, och mat- och vattenförsörjningen i världen. Med sikte på hur himla lätt det är att minska matavfallet.

Här är länk till ”Släng inte maten”- broschyren med bra tips och våra rapporter och annat vi frågan.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 03 november 2010, 20:09

  Det låter intressant, något att sprida ut i kommunerna?

 • Minna 17 november 2010, 14:56

  Jag tyckte att det lät som att det är obehagligt mycket mat som slängs i skolorna. Vad händer med den? Man hoppas att den i alla fall kan bli biogas eller något annat vettigt men jag är rädd för att det är billigare att bara bränna upp den. Att motivera och informera eleverna om matsvinn är av hög prioritet.

  • Louise Konsumentkoll 17 november 2010, 22:15

   Minna: I bästa fall blir den biogas av matavfallet, i sämsta fall bränns det. Att ge maten till grisar, som ju hade varit alldeles utmärkt, går inte. Det sätter vår livsmedelslagstiftning stopp för. Kan bli svinpest etc. Möjligen överdriver man riskerna. Köttet är ju kokt eller stekt. Men nu ger jag mig ut på farligt vatten, jag låter mer påläst än vad jag är. Ska gräva i frågan- när jag får tid…
   I höst lanserar vi ett material till elever och lärare på temat ”Släng inte maten”!