≡ Menu

Förpackningarnas värsting

I dag följer Svenska Dagbladet upp sin artikel från i går med en artikel om förpackningar och matsvinn. Bravo. Bra förpackningar är en hjärtefråga för oss.

Bra förpackningar hindrar att mat slängs i onödan.

Arlas nya takåsförpackning för yoghurt är en osedvanligt korkad förpackning. Den är krånglig att tömma och upptill tjugo procent av yoghurten stannar kvar i förpackningen, beroende på vem som tömmer den, visar forskning.

Sådant enormt resursslöseri!Ecolean

Här kan du se en video med min söte son som visar hur man tömmer yoghurtförpackningen  på bästa sätt och läsa allt annat vi har skrivit om förpackningar och matsvinn.

Och här är min favoritförpackning, Ecolean. Den finns inte i Sverige- ännu.

Comments on this entry are closed.

 • Affi 28 juli 2010, 11:15

  Är förpackningen på väg hit eller är det något vi inte ska få uppleva? Har du någon koll på läget? Tänk vad bra om allt vore som smidiga refill-förpackningar kan vara, då det bara blir en lite platt rest av dem när de är slut.

 • Gunilla Arneström 28 juli 2010, 11:59

  jag är så arg på dessa takåsförpackningar och Arla bryr sig inte.
  jag försöker bojkotta att inte köpa förpackningen,men finns inget alternativ i min affär !
  Min far kan inte öppna förpackningen ,skruvkorken sitter så hårt och har man fingrar som är lite stela så går det inte.! Nu har han hittat en bra nötknäppare att använda,annars har jag fått åka och hjälpa honom annars skulle vi ansökt hemtjänst för att öppna. Källsorteringen är inte heller det lättaste.
  Transportbackarna från Arla tar för stor plats. Vi köper mejerivaror en gång i veckan till äldreboendet som jag är chef. De nya backarna tar 8 gånger så stor plast i förrådet som de gamla hur rimligt är det.?!