Omdömeslöst att kasta bananer, ICA Maxi!

av Louise Konsumentkoll den 17 augusti 2010

Jag blev uppringd av en reporter på Sydsvenskan i helgen. Han berättade om en riktigt fånig tävling som ICA Maxi handlare hade satt igång. Inför skolstarten ordnade de en tävling för barn som besökte butikerna. De skulle kasta bananer genom hål. Riktiga bananer. Och då vet ni hur det går. Splasch säger det. De blir oätbara.banan

Alla som har besökt en bananodling, och det har jag, vet hur enormt arbetskrävande det är att odla och packa bananer. Vi vet också hur mycket kemiska svampbekämpningsmedel som går åt för att få en hyfsad produktion i de länder där svampen grasserar.  På ICA Maxi slängdes bananer på golvet, som en kul grej.

Jag hade inga svårigheter att ge Sydsvenskan en kommentar. Det finns två ord som passar bra, ”omdömeslöst” och ”respektlöst”.

Det tycker även Kerstin Lindvall, som är ansvarig på ICA AB för  Kvalitet och socialt ansvar. Det är absolut inget ICA-handlare ska hålla på med, säger hon när jag ringer upp och frågar om det verkligen kan vara sant. Hädanefter kastar barnen tennisbollar eller plastbananer och i pris får de bananer att ta med sig hem och äta säger Kerstin.

Bra tycker jag. ”Släng inte maten”! Läs gärna mer om hur vi minskar matsvinnet.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: