
Louise är på semester och då passar jag (Anna Lilja, informatör på KfS) på att gästblogga och låta mitt vurm för att minska matsvinnet svämma över. Låt mig presentera ett gäng restmackor som jag gjorde till familjen här om kvällen.

Restmackorna består av:
- Brödkanter (ingen gillar dem i min familj, så jag brukar lägga dem i en påse i frysen och ta fram när det är dags för varma mackor)
- Överbliven hamburgerdressing som drygades ut med en slatt crème fraiche.
- Rester av en pyttipanna
- Bitar av en halv hamburgare
- Några kidneybönor och kikärtor som blev över från en sallad
- Tre torra skivor påläggsskinka som garanterat skulle mött döden i kylen om de inte hamnat på dessa mackor
- Tomatskivor
- Ost
(Bilden är tagen innan osten åkte på)
Hur ser din favorit-varma-macka ut? Är det klassikern ost och skinka? Eller kanske kantarellmackan?
Comments on this entry are closed.
Som smålänning är man uppväxt med att inget får förfaras, så restmackor och restmackor har förekommit på åtskilliga kvällmater. Det är gott och man vet aldrig vad de innehåller fullt ut…..