≡ Menu

Bra guide till svenska mejeriprodukter – kolla!

Så bra. Klagade häromdagen på att det var knepigt att hitta svenska mejeriprodukter i butikerna gjorda på 100 % svensk mjölk, för oss som vi stötta mjölkbönderna när nu lönsamheten är usel och många riskerar konkurs. Men här finns råd. En utmärkt guide. Med den i handen behöver vi inte vända och vrida på produkterna och leta ursprungsmärkning och ovaler i pyttetext. Heja!

Det är viktigt att vi köper svenska mejerivaror nu och inte importerade.

LRF Media, Tidningen Land och ATL står bakom informationen.

Mjölkupproret

 

Comments on this entry are closed.

 • Thomas K Ohlsson 25 augusti 2015, 13:08

  Tilläggas bör kanske att Skånemejerier numera ägs av de franska mejerikapitalisterna Lactalis – och har en massa ”subbrands” (Hjordnära t ex) i Sverige. Köp därför aldrig något därifrån!

  Nutida forskning visar dessutom att mjölkproduktionen inte längre är så väsentlig för sysselsättningen på landsbygden – det finns sektorer som har betydligt större inverkan.

  LRF Media äger dessutom både Land Lantbruk och ATL, så informationen ovan har egentligen EN källa. Lite mer kritiskt tänkande kan vara på sin plats i en ”konsumentblogg” – köp inte alltid vare sej böndernas propaganda eller mjölk…

  • Louise Konsumentkoll 26 augusti 2015, 8:11

   Thomas: Är väl medveten om böndernas propaganda och lobbying. Det jag informerar om på min konsumentblogg är att vill man stödja svensk mjölkproduktion- och det står verkligen var och en fritt att göra eller ej- så visar den här bilden i vilka produkter och under vilka varumärken som görs av 100 procent svensk mjölk. Att Skånemejerier numera ägs av utländska intressen kan man tycka vad man vill om, men det är inte det jag diskuterar här.
   Enligt en egna och andras attitydundersökningar vill en stor majoritet av svenska folket, över 70 % , aktivt stödja svensk mjölkproduktion och svenska mjölkbönder. Att lägga ut denna information ser jag som konsumentupplysning till dem som inte vill ägna tid åt att treva runt i mejeridisken.

 • Åsa 25 augusti 2015, 14:59

  Tack för guden kul att se ostsorter jag köper är med där. OK Thomas men Skånemejeriers fina och bra Youghurtförpackning är föredömlig för att få ut mesta ur förpackningen.