≡ Menu

Klädbytardagar och klädlämnardagar

 

Från Lindex sajt http://about.lindex.com/se/ateranvand-atervinn/

Från Lindex sajt
http://about.lindex.com/se/ateranvand-atervinn/

Nu jäklar händer det saker på klädområdet.

Naturskyddsföreningen arrangerar i morgon klädbytardagar runt om i landet. Massor av folk besöker dagarna som bara blir större och större år för år. Jätteroligt.

Och i dag och alla andra dagar kan man lämna in en påse med begagnade kläder, håliga strumpor, urtvättade T-shirts och handdukar med mera till H&M och få en voucher som man kan handla för. Lindex har en app,Cirqle, som underlättar. På Lindex lämnar man in kläder, väskor, skor etc som skänks till Myrorna – BRA!- och får en voucher. Kapp-Ahl har också liknande system. Och på många fler ställen, på många håll och kanter kan man lämna in kläder nuförtiden. Företagen samlar in för återvinning eller återbruk. Så himla bra.

Någon gång måste också vår ohejdade konsumtion av mode diskuteras, men inte just i dag. I dag glädjer jag mig över alla bra initiativ som tas.

Kommer ihåg när vi bara för några år sedan pratade om klädföretagens ansvar för återvinning och återbruk, ordnade seminarier och debatter på området. Då låg modeföretagens återtag av kläder och textil lååååångt borta. Nu är det här. Kul!

Comments on this entry are closed.

 • Åsa 17 augusti 2015, 15:28

  Hej

  Jag fick inte detta i min inkorg. Hade gärna lämnat in fler textilier för en bra sak.

  Hoppas få utsändning nästa gång.

 • Konsument 17 januari 2017, 11:15

  Nu läste jag om detta återbruk förra året. Jag testade att gå till Kapp-Ahl och lämnade en påse avlagda kläder, fullt användbara för någon annan, om de passar. Jag fick min ”bonuscheck” på 50 kr som gäller i 3 månader. Bra tänkte jag.

  Nu har det gått 2 månader utan att jag lyckats köpa något för 300 kr, som är villkoret. Jag trodde att jag skulle kunna köpa två förpackningar trosor, men det gick inte eftersom det måste vara till ordinarie pris, och de flesta av Kapp-Ahls trosor är i förpackning ”köp 3 betala för 2”, inte heller gick det att köpa två förpackningar med 2 trosor, då de kostade 149 kr per förpackning, dvs inköpet blev bara 298 kr. Inte heller rea-varor ingår i erbjudandet. Inga extra/kampanjvaror heller.

  Som sagt, jag har inte lyckats köpa något ännu… Är detta seriöst av Kapp-Ahl, ett försäljningstrick bara???

 • Louise Konsumentkoll 17 januari 2017, 11:24

  Britt: Intressant. Tack. Tar upp frågan på vårt seminarium 20 mars

 • Konsument 17 januari 2017, 20:27

  Jag tittade på nattlinnen men det gick inte, 129 kr st. Jag ville inte ha 3!

 • Konsument 17 januari 2017, 20:37

  Jag har kollat med Lindex – där måste man handla för 300 kr direkt, alltså samma dag.
  Det är ju inte så att man bär med sig en kasse återbruk! Möjligheten då är ju att gå in och titta om det finns något man vill köpa sen åka hem och hämta sitt återbruket! Nä, återbruk på Lindex är tveksamt.

  Kollade också på Hemtex. Där gäller 1 månad och man måste även där köpa något för 300 kr. Har kollat där, men det fanns inget som jag f n behöver.

  Lådorna står ju väl synliga så man kan ju lägga ner en påse återbruk där utan att be om någon bonuscheck. I stället för att lägga i grovsopor eller hushållssopor.

  Åhléns har inget sådant återbruk.

  HM har jag inte kollat.