Ny giv i kampen mot fetman

av Louise Konsumentkoll den 14 april 2016

Simning

Ja, kära någon, vad ska man säga…?f

Ett nytt förslag för att få folk att äta färre kalorier och inte bli så tjocka, är att skriva ut på livsmedelsförpackningen hur många minuter man måste vara aktiv/motionera för att bli av med kalorierna man sätter i sig. Att med hjälp av någon lättfattlig symbol förmedla att det till exempel tar 26 minuter att promenera bort kalorierna i en enda läsk. Eller en timmas simning för att bli av med 100 gram godis.

Att informera om näringsvärdet i maten räcker nämligen inte för att ändra folks vanor och ovanor, utan det måste till nya grepp står att läsa i BJM. Preliminära undersökningar visar att folk ställer sig positiva till en sådan ”aktivitetsmärkning” på förpackningen. Forskarna betonar dock att än vet man inte om detta verkligen skulle ge resultat. Lätt att säga, svårare att göra.

26 minuter för att jobba av en läsk. Skulle hålla mig borta från läsken, åtminstone till en början. Sedan hade jag väl vant mig vid varningen och blundat. Men de som säger att bara man rör på sig behöver man inte tänka på vad man äter har helt fel. Man måste röra sig bra mycket för att bli av med ett överskott av ynka 100 kcal enligt Aftonbladet. Skratta i 20 minuter låter bäst! Var gör man det? Någon?

  • Dansa i 20 minuter
  • Skrubba golv i 15 minuter
  • Gå på stan och shoppa i 30 minuter
  • Skratta i 20 minuter
  • Dammsuga i 35 minuter
  • Stå upp och jobba i 40 minuter

 

 

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: