Jag är sillfreak. Så enkelt, nyttigt och gott. Några burkar sill, lite gräslök eller rödlök, creme fraiche, yoghurt eller gräddfil. Och potatis. Lite dill. Kanske ett ägg. En öl, lätt eller stark. Klart!
Gott såväl sommar som vinter. Här är två favoriter. Speciellt Coops skärgårdssill. Godare än än Abbas, faktiskt. Och ansjovissillen slår två flugor i en smäll. Smak av både sill och ansjovis.
{ 4 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }
Jag är ingen sillfreak, menar du med din blogg att de här två är de bästa, eller att det är de du tycker bäst om. För de som gillar sill kunde du väl letat efter lite fler goda sorter och märken att tipsa om eller bett om att få förslag från dina läsare om deras bästa…
Affi: Klokt påpekande som vanligt. Nej, jag menar helt enkelt att jag personligen tycker de här sillarna är bäst dvs godast och mina favoriter 🙂
.
Hej Louise! Ska bjuda kollegiet ”Sillens vänner” på nåt spännande sillrecept. Har du något tips? Sillrecept verkar oftast så himla traditionella. Goda jo, men förväntade.
Hälsningar från Coop-Eriq
Hej Eriq, hoppas allt är väl! Gillar allra bäst ”Lerpottasill”. Traditionellt javisst, men gott! Googla så hittar du massor av recept. Och som sagt, Coops skärgårds är en höjdare. Gubbröra på Fäbodknäckessurdegsbröd skulle jag kunna äta ton av. Bara ansjovis, ägg, dill och lök.Inte med massa majonäs eller gräddfil som vissa vill ha i. Hu’ vad hungrig jag blir!