Trött och sur på Paulún – Livsmedelsverket – gör något!!!

av Louise Konsumentkoll den 24 januari 2011

– Jag har hittat en jättebra juice, säger min man Ulf som vill gå ner några kilon. -Den här har inget tillsatt socker! Han är lycklig men jag blir bara trött och sur.

Precis som vi har fått Arla att ta bort loggan med ”inget socker tillsatt” på sin Godmorgon Juice så kommer Paulún och säger samma sak på sin förpackning. Bluff och bedrövelse!

Ingen dryck som kallas juice får tillsättas socker. Ingen! Såvida juicen inte är gjord av speciellt sura bär, men någon sådan har jag inte sett på den svenska marknaden.

Så det är inget speciellt alls med Pauluns juice vad det anbelangar. Och inte heller Skånemejeriers Bravojuice som ger blanka f-n i att ta bort sin vilseledande logga. Företagen vill förstås inbilla folk  som min Ulf att deras juicer är alldeles speciellt nyttiga.

Vi för en kamp mot märkningar som ”fri från” , ”utan”, ”innehåller inte”. Det är stor risk för vilseledning. Tala om vad produkterna innehåller och inte vad de inte innehåller  upprepar vi med dårars envishet.

Livsmedelverket- var är ni? Gör något! Det är ni som har tillsynen över dessa giganter.

Skickar inlägget till Procordia, som gör Pauluns juicer och till Skånemejerier som absolut vet bättre men tänker ”går det så går det” . Och till Livsmedelsverket förstås.

Juice utan tillsatt socker

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: