Äntligen! Coop minskar matsvinnet

av Louise Konsumentkoll den 03 november 2015

Cops projektgrupp för "Knasiga grönsaker" med Louise König, hållbarhetschef, i spetsen

Cops projektgrupp för ”Knasiga grönsaker” med Louise König hållbarhetschef, i spetsen

Kommer just tillbaka från intensiva timmar på Coops huvudkontor i Solna. Där hjälpte vi till att inspirera  Coops personal att sluta slänga mat som ett led i Coops stora satsning på att bidra till att minska matsvinnet. Jättekul och väldigt uppskattat.

Många av de hundratal vi träffade under lunchtimmarna lovade att läsa på och tipsa familj, vänner och bekanta om hur man på ett enkelt sätt kan spara pengar och miljö genom att ta vara på maten. Gröna fina matlådor och KfS broschyr ”Släng inte maten” gick åt i ett huj. Skoj med all entusiasm!

När var och en av Coops 10 000 anställda i sin tur tipsar 10 personer om hur de kan minska sitt matsvinn, tjäna pengar och samtidigt minska växthusgaser och utsläpp har Coop snart inspirerat 100 000 personer. Då börjar det hända grejer.

Parallellt måste Coop förstås fortsätta att minska matsvinnet i butik och ställa krav om att leverantörerna gör det samma.

Satsningen på ”Knasiga grönsaker” är bara början.

Go Coop Go!

 

 

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: