0

Nässelsoppa – våren är här!

av Louise Konsumentkoll den 03 maj 2012

Så himla härligt. Våren är här och det exploderar i trädgården! Dags att skörda de bitska, men ack så goda nässlorna.

Här är ett recept med vitlök, som kanske inte hör till vanligheten. Gudagott, och trots vitlöken slår nässlornas goda, jordiga smak igenom.

Fräs vitlök och en finhackad lök i en skvätt olivolja. Häv ner förvällda och finhackade nässlor. Späd med god grönsaksbuljong. Av buljongtärningarna är Knorrs ekologiska sortiment absolut bäst. Salta, peppra och Ät!

Jag skippar grädden eller creme fraichen i nässelsoppan. Inte alls ur sundhetssynpunkt utan för att jag tycker att soppan blir godare utan. Men det är förstås en smaksak.

 

Relaterade inlägg:

  1. Buljongtärningar – igen
  2. Mangold är bäst
  3. Trender och tomater
  4. Påsk, ägg, hållbarhet och påskbuffé!

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: