I dag åker min kollega Anna Carlsson till Sveriges Lantbruksuniversitet. Där presenterar hon fyra projektidéer för de duktiga fjärdeårsstudenterna på kursen Agrosystem. Ett projekt handlar om att förutsättningslöst, med två Coop butiker som bas, undersöka vilka rutiner etc. som skulle behövas för att man på ett enkelt sätt kan hämta mat som annars skulle kastas. För att sedan distribueras till ideella organisationer som Frälsningsarmen med fler utan att livsmedelssäkerheten äventyras. För- och nackdelar, ekonomiska hinder, varumärkesfrågor och lagstiftningsfrågor ska studenterna bland annat grotta sig ner i. I projektet samverkar vi med företaget Allwin, och Coop förstås.
Hoppas studenterna nappar! Det är ett bra och nyskapande projekt. Precis som SLU-projektet ”Maten som försvann” från i våras.
{ 1 Kommentar… Läs nedan eller Skriv en }
Bra, om de nappar ska det bli spännande att få ta del av deras tankar och reflektioner samt även en del resultat omkring frågan. I dag har vi närproducerad marknad i Reftele, ca 30 marknadsknallar kommer till ett samhälle på ca 3000 invånare, nu hoppas vi på folket i bygden som besökare.