Häromveckan sjöng jag buljongtärningens lov i en webbkrönika. Det gör jag fortfarande, men nu är jag tack vare ett tips från kollegan Pia beredd att ändra mig lite. Pröva Knorrs ekologiska buljongtärning. Inte för att den är ekologisk eller har färre tillsatser utan för att den är absolut godast! Den kostar cirka en krona mer per liter än vanlig, men det är den värd!
Buljongtärningar – igen
Förra Inlägget: Butiker slänger mat – en fundering
Nästa Inlägg: Naturkosmetik? KfS granskar
{ 4 Kommentarer… Läs nedan eller Skriv en }
Jag har en ännu godare buljongpasta som finns utan salt men den säljer inte coop och det är Herbamare från A.Vogel. Finns på hälsokosten. Fördelen är att man tar så mycket man behöver från en plåtburk och slipper halva buljongtärningar som kladdar ner i kylskåpet. God till allt!
Jag brukar använda Biofoods variant. Kostar 14:- på Willys för 8 bitar. Fritt från glutamat och annat skräp, rekommenderas den också.
René Voltaire har en underbar Lantbuljong, Klart bäst!
Tack för detta matnyttiga tips, efter att Poule Pot försvann förstod jag långsamt att de flesta buljongtärningar till största delen bestod av salt vilket inte var vad jag trott. Och efter att ha fått upp ögonen för aromämnen, nu även i matlagningsvin (fast det står inte ”ny formula” på flaskan) så är det svårt att hitta ett alternativ som både smakar buljong och inte verkar halvskumt. Skall utvärderas!