Besatt av odling

av Louise Konsumentkoll den 03 maj 2009

dsc00134Kvinnor i åldern 55 +, vare sig rika eller fattiga, boendes på i landsbygd eller i tätort vurmar för ”Vin, växthus och vänskap”. Det har Helene Brembeck et al, Centrum för konsumentvetenskap i Göteborg konstaterat genom djupintervjuer.

Och hur rätt har hon inte. Jag har blivit besatt av  trädgården. Kvinnor i min närhet likaså. Just i år, just i vår. Anlägger rosengård och har köpt växthus. Vad sägs om detta, köpt för 375 kronor på Jula. Inte så himla snyggt men väldigt  ändamålsenligt. Och med en liten terassvärmare så håller det nattfrosten borta från alla frösådda plantor. Frösådd förresten? Trodde aldrig jag skulle hamna där. Men tydligen. (OBS! korrigering 17/5: : Jag skrev först att jag köpte växthuset på Rusta, men där köpte vi några små. Det var ju på Jula vi  köpte detta. Sorry!)

Måste skicka vidare ett tips från min trädgårdsguru, grannen Ulla.

dsc00140I den här torra backen nedanför vedstapeln har jag tänkt att försöka med vallmo. Växer överallt inbillar jag mig. Plus lin. Ulla är skeptisk men tipsar ändå: 

Köp vanliga vallmo- och linfrön ( som man använder till brödbak)  i närmaste Konsum. Säkert 1000 gånger billigare än Lord Nelsons fröpåsar, och lika bra.  Kan hända att jorden här för eländig. Men det ska bli skoj att pröva.

  

 

 

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: