På väg till Vietnam

av Louise Konsumentkoll den 16 december 2009

KlimatkodenNu stundar drygt tre veckors semester i Vietnam. Så skönt!

Även om flyget globalt endast står för tre procent av växthusgaserna, så står säkert min flygresa till Vietnam för minst en fjärdedel av alla växthusgaser min konsumtion har åstadkommit detta år. Så jag klimatkompenserar, som alltid när jag flyger. Men den här gången är det knepigare. Energimyndigheten har inte längre några rekommendationer för vilka progam de tycker är OK.

Vad göra? Helst skulle jag vilja gräva mig ner i frågan vart pengarna går, hur mycket som går till administration och varför min resa om jag använder Green Seat kostar 500 kronor i klimatkompensation medan Atmosfair och Tricorona kostar ungefär 1200 kronor. Men jag har inte tid. Måste packa.

Så jag väljer Tricorona. Det har nämligen Jessica Cederberg Wodmar gjort när förlaget har klimatkompenserat för utsläppen hennes utmärkta bok ”Klimatkoden” orsakar.

Tittar jag närmare så ser jag att med boken följer som bonus 250 kg klimatkompsensation. Himla fiffigt! De räcker inte långt när man tar sig runt halva jordklotet, men det är en kul idé.

Tack för de kilona, Jessica!

Under tiden jag är borta kan det hända att mina kolleger lånar den! Vi ses 7 januari igen.

God Jul alla!

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: