Har just varit på Älvsjömässan ”Nordens Trädgårdar”. Föreningen ställer upp med vår ”Ekostig” som samlar unga som gamla och jag har talat om varför man inte ska slänga mat. Kanske självklart för många. Ändå slänger vi hundratusentals ton fullt ätbar mat varje år.
Mässan är kul för den som gillar att gå i trädgården och påta. Och kan man inte gräva i landen på grund av en fasansfull tjäle, så kan man alltid gotta sig åt allsköns blommor, fröer och pynt på en mässa. Jag blir sååå köpesugen!
Lika mycket som jag gillar att påta i trädgården, lika mycket gillar jag folk som kommer på nya idéer och omsätter dem i affärer. Blir faktiskt alldeles till mig av ”Bönchipsen” jag hittade i ett stånd. Jo faktiskt. Några Ölänningar har kommit på att man kan göra chips av bruna bönor. Hur gott som helst och förhållandevis nyttigt. Förutom fettet kanske. Men bönchipsen är ändå inte lika feta som de flesta potatischips. Fast dyrare.
Tycker det är en strålande idé. Och så gott! På något sätt blir bönchipsen ändå inte dyrare, för man vräker inte i sig lika många som potatischipsen. Dom får man på något sätt aldrig nog av när man väl börjat äta. Av bönchipsen blir man mätt på ett bra sätt. Heja folk som vågar pröva nytt!
{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }
Ja nya kreativa tankar på matområdet är alltid spännande. Vill vi ha nyheter måste vi åka till stora ställen för att få ett större utbud och då förlorar vår butik som vi är så rädda om ekonomiskt. Så hur vi gör har vi ändan bak!!