≡ Menu

Svensk matskandal – export av Östersjölax

Usch vad pinsamt. Här ondgör vi oss över rumänska hästar i köttgrytorna och kineser som fuskar med hundkött och så är vi lika eländiga själva i Sverige.

Det är förbjudet att exportera vår feta östersjöfisk till andra länder på grund av för höga dioxinhalter. Ändå så gör några svenska företag det visar SVTs Uppdrag Granskning i kväll. Fy för satan!

Nu får vi ändra rubrik på vårt seminarium under Almedalsveckan och lägga till ytterligare en svensk matskandal.

Nuvarande rubrik: Kött med dålig eftersmak- om skandaler, maffia, hästslakt och DNA”.  Får ändra till ”Mat med dålig eftersmak” för brottsligheten verkar aldrig ta slut.

 

PS 14/5: Här rapporterar radio Blekinge om att fransmännen är upprörda. Tacka för det! 

Comments on this entry are closed.

  • Affi 10 maj 2013, 6:59

    Ugi, inte det minsta trevligt! Visst är det märkligt att det finns tjuvar och banditer överallt och att de alltid hittar kryphål…. Jag brukade säga till mina lärare att man skulle ha avtal för de som sköter sig eftersom de som missköter sig alltid finns och måste hanteras därefter. Att vara godtrogen och tro att alla vill väl går tyvärr inte. Alla system/lagar/avtal vi skapar borde följas av funderande på hur de som vill krypa undan och göra brottsligt tänker nu, så vi är förberedda när försöken kommer!

  • Louise Konsumentkoll 10 maj 2013, 8:08

    Affi: Ja Nvisst blir man trött och arg på bovar och banditer. Noterar när jag får det utmärkta nyhetsbrevet Knyt.se att listan på bedrägerier riktade mot konsumenter blir allt längre och längre för varje vecka. Det förorsakar inte bara irritation, utan även svåra personliga förluster i trygghet och rättsäkerhet. Fy!