≡ Menu

Taxiskurkar

SkärmklippSåg en lång rad av taxibilar utanför Kistamässan för någon månad sedan. Hajade till när jag såg de gula jämförpriserna på bilrutorna. 775:-, 995:-, 685:- och däromkring. Det är taxiskurkarna som har radat upp sig. Skurkarna som väntar på att en internationell mässbesökare inte ont anandes hoppar in i en av taxibilarna och tvingas punga ut med tusentals kronor för att resa till sitt hotell i stan.

Tar fram kameran och fotograferar en av taxibilarnas ockerskylt. Chauffören rusar fram och skriker åt mig att jag ska radera bilden. Jag vägrar. Han blir allt hotfullare och kallar mig ” ”jävla fitta” gång efter annan. Jag frågar om han inte skäms men det gör han uppenbarligen inte. Han  följer efter mig och då får jag eld i baken, ökar på stegen och lyckas ruska av mig honom.

Fy tusan vad pinsamt det är med  Stockholms taxiskurkar som skinnar turister och säkert en och annan stockholmare på hutlösa taxikostnader. Skandal att det får fortgå. Det är bannemig lättare att bli lurad av en taxichaufför vid Stockholms turiststråk än vad det är att bli lurad av en taxichaufför i Delhi.

För någon dag sedan uppmärksammade Aftonbladet eländet. En artikel räcker inte. Det behövs en mediestorm för att få lagstiftarna att röja upp i träsket. Gör något snabbt!

PS 12/6: Tydligen har regeringen något på gång enligt dagens Aftonblad.