En lättöppnad bra förpackning

av Louise Konsumentkoll den 28 april 2016

20160417_162537Förpackningar som är svåra att öppna retar upp folk ordentligt. Det begriper Orkla som gör Felix rårörda lingon, rödbetor, inlagd gurka och annat svåröppnat. Företaget har hittat på ett nytt sorts lock som gör att man slipper vrida fingrarna ur led alternativt peta upp locket till burkarna med en sked. De nya locken nästan flyger upp med en mycket lätt vridning. Bravo!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Anneli april 29, 2016 kl. 18:05

Hej! Jag tycker inte förpackningen har blivit enklare. För svaga skadade händer finns hjälpmedel som man enkelt släpper ut vacuumet från glasburkar med. Samma verktyg lägger man sedan enkelt ovanpå locket och vrider med båda händerna. Under tiden har man burken stående på en liten antihalkplatta. Detta kan man inte göra med det nya locket eftersom kanten på locket är högre och locket liksom är i två delar. För mig har förpackningen just blivit sämre. Kanske kommer i framtiden ett nytt hjälpmedel, det vore bra.

Svara

Louise Konsumentkoll april 29, 2016 kl. 20:37

Anneli: Tack för kommentaren. Intressant. Jag skickar dina åsikter vidare till Orkla, så kanske de funderar en stund till. Som sagt, för mig fungerade locket utmärkt, men å andra sidan är jag inte riktigt handsvag, än.

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: