Tvinga folk att bära reflex!

av Louise Konsumentkoll den 04 december 2013

ReflexSnart kommer jag att köra på någon. Någon som går längs vägen i mörkret i villaområdet där det inte finns någon trottoar, helt svartklädd. Och utan reflex.

De dyker upp som vålnader framför bilen och det är ett under att jag inte kör på dem. Kanske blir man mer skumögd med åldern, vad vet jag. När jag talar med bilkörande kollegor och vänner känner alla dock igen sig, unga som gamla.

Tycker faktiskt det vore bra om man lagstiftar om att man måste bära reflex i mörker. Om det inte funkar med vanligt folkvett och det verkar det inte göra.

– Vem ska kontrollera den lagen och vilket jättejobb poliserna får. I stället för att jaga bovar ska de jaga reflexer…Så kommer argumenten emot att lyda, men jag lyssnar inte på det örat. Vet inte hur många som blir påkörda i mörkret för att de inte syns. Det kanske inte är så många. Men det räcker med en.

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: