≡ Menu

Oroar du dig för maten – då är du inte ensam

Idag har vi vårt seminarium i Almedalen ”Myter om maten – vad tusan ska man tro”.

Vi ska diskutera det faktum att vi svenskar är oroliga för maten. För det är vi, det visar bland annat en studie som gjorts bland 35 barnfamiljer. Läs gärna rapporten ”Varför skiljer sig intention från handling vid val av livsmedel”.

Vår egen studie ”Gamla och nya matmyter” visar att det finns många missförstånd om mat. Bland annat att det skulle finnas plastkulor i lättmargarin och mycket industriella transfetter i maten.  Vi tog pulsen på några förbipasserande i Visby.

Comments on this entry are closed.

  • Affi 08 juli 2010, 10:46

    Jag är inte ett dugg orolig för min mat, däremot tycker jag det är tråkigt när maten måste konstlas på ett sätt som gör att vi inte mår bra av att äta den. Detta och att vi transporterar maten så mycket är viktiga frågor att jobba med.

  • Pernilla 08 juli 2010, 13:33

    Plastkulor i lättmargarinet vore – om det hade varit sant – väl det minsta bekymret med den produkten. Det kemiskt misshandlade fettet (som kanske från början var nyttigt), konstgjorda smak- lukt- och färgämnen är ju bra mycket värre. Och eftersom vi pratar lättmargarin är det ju inte ens mättande eftersom det mest är vatten. Äckligt. En känga till alla som ger sådant till sina barn!