Kommer ni ihåg den här bilden? Nu har jag grävt i, med hjälp av duktigt folk på Coop, varför inte alla förtag går över till att packa konserver i papperförpackningar, sk ”tetror”. De är ju så mycket mer transporteffektiva. Förklaringen visade sig ganska självklar:
1. Leverantören har redan en bra linje för plåt, och det kostar massor att nyinvestera i maskiner för pappersförpackningar.
2. Företag som exporterar till andra länder investerar ogärna i maskiner för pappersförpackningar. Det finns knappast någon efterfrågan utanför Skandinavien.
3. Generellt har mat i plåt lite längre hållbarhet än i pappersförpackningar ( fast hållbarheten är ju redan superlång, min anmärkning.)
Men att det skulle vara någon skillnad på smak och färg var det ingen som tyckte. Det var nog andra orsaker i så fall.
Summa summarum: Vi får nog dras med plåtburkarna ett tag till, men i takt med att efterfrågan ökar även i andra länder så kanske leverantörer går över till tetror. Det beror säkert också på konsumenters efterfrågan.
Visst föredrar vi väl papperförpackningar? Eller?
Relaterade inlägg:
{ 2 Kommentarer… Läs nedan eller Skriv en }
Helt ärligt måste jag säga att jag nog föredrar plåtburkar. Varför? Det känns säkrare. Gammal vana antar jag, skulle exempelvis Bullens pilsnerkorv finnas i både plåt och pappersförpackning skulle det mycket till innan jag tog pappersförpackningen.
Visst är jag hemsk?
Mr Arboc: Nej, inte är du hemsk! Jag vill inte heller ha Bullens i papperstetra. Allt passar ju inte i papper, men bra mycket!