0

”Guilt free food”

av Louise Konsumentkoll den 15 januari 2015

New-arctic-zero-packaging-orange-dream_largeVår upplevelse av skuld och dåligt samvete exploateras av många livsmedelsföretag. Som till exempel ”Arctic Zero” som gör ”guilt- free food”, desserter som man ska kunna äta utan att få dåligt samvete för att man sätter i sig tillsatsstinna sötsaker som gör en fet och sjuk.

”Arctic Zero” tillverkar ”innovativa” proteinrika frysta efterrätter med ”kreativa smaker”, naturliga ingredienser, få kalorier och ingen laktos.  Och givetvis är efterrätterna GMO-fria, glutenfria, fria från syntetiska färg- och smakämnen och har ett lågt glykemiskt index. Ingredienser är supertrendig vassle ( före detta grismat, min anmärkning :-), fiber från cikoria och sockerrör samt ekologiskt rörsocker och koncentrat av munkfrukt. Alla rätt på trendbarometern!

Munkfrukt. Någon? Fick googla och begriper nu att det är en frukt som används både som sötningsmedel och i kinesisk medicin.

Tänker att det nog inte tar lång tid förrän munkfrukten kommer upp som nytt hett sötningsmedel i konkurrens med stevia, men läser vidare att sötningsmedlet luktar illa. Fast P&G har sedan länge ett patent på teknik för att få bort lukten. Så klart.

I vilket fall som helst lär vi nog få se munkfrukt i en eller annan form på hälsobutikernas hyllor eftersom den lär kunna hämma både cancer och diabetes. Eller hur?

Läs för övrigt en kul krönika i DN kring mat och dieter. ”Du är vad du inte äter”  av Sara Martinsson.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: