≡ Menu

Häftig äggkartong!

Ägg-468x327 Nu har jag hittat en tuff äggförpackning. Rysk. Vill haaaa! Är hooked on förpackningar.

Den nya äggkartongen ökade antalet förpackningar som kan staplas i en lastbil med 60 procent. Tänk hur många transportmil man sparar på det.

Hyllutnyttjandet i butiken ökade från 8 till 11–12 förpackningar. Sparar massor av hyllmeter.

 

Storleken på förpackningen minskar med 20 %. Sparar material.

Den styva konstruktionen minskade betydligt antalet förpackningsskador – förpackningarna blev lättare att bära för konsumenterna och ökade säkerheten vid transport. Mindre matsvinn.

Dessutom ökade försäljningen av ägg med 40 % när den nya förpackningen introducerades. Begriper inte riktigt varför. Alla är ju inte förpackningsnördar som jag.

Nej, har inte sett någon livscykelanalys, LCA, och vet inte hur de ryska äggkartongerna ser ut som man jämför med,  men VILL HAAA!

 

Comments on this entry are closed.

  • Trött 05 september 2014, 14:31

    Sorgligt att prata om miljövinster när försäljningen ökat med 40%. När ska någon på allvar våga lyfta frågan om nödvändigheten med en övergång till vegansk kost om jordens resurser ska räcka till?
    Som djurvän tänker jag även på alla dessa kycklingar av manligt kön som mötte sin död redan samma dag de kläckts. Men så länge förpackningen är snygg så…

  • Louise Konsumentkoll 05 september 2014, 16:32

    Trött: Så kan man förstås också tänka. Undrar dock om försäljningen av ägg totalt gick upp med 40 %, verkar som sagt lite konstigt. Inte skulle jag äta fler ägg bara för att förpackningen är bättre…