2

Mangold är bäst

av Louise Konsumentkoll den 15 juni 2010

Så står de där igen, så snällt, efter en superkall vinter. Mangolden. Världens godaste och mest tacksamma växt. Lätt att odla och så lätt att äta. Kan inte låta bli att dela med mig av recept från min grillmiddag:

Skär mangolden i stora bitar. Lägg i bunke tillsammans med hackad vitlök, skivad purjo, lök eller vad än man har  av grönsaker att ta till. Kanske  några gamla kokta potatisar till exempel. Själva är vi så lycklig lottade att vi har frysta torkade tomater från förra årets jätteskörd att häva i. Men det går ju bra med färska också. Häll över lite olivolja. salta, peppra, hacka över basilika eller vad som finns till hands, pressa över lime eller citron, kanske lite vitlök och chili. Vält ner allt på dubbla folieark. Packa in. Lägg på grillen i fem – tio minuter sådär. Klart. Så himla gott!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Affi juni 15, 2010 kl. 10:51

Gott! Vad roligt att ni gillar era odlingar och ett gott recept är det jag vet!

Svara

Anders Börje juni 16, 2010 kl. 7:32

Gör en soppa på Mangold, gärna med en ägghalva.
Kanon!!!

Svara

Lämna en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: