Skyr, den norsk- danska isländska yoghurten har prickat in alla rätt på trendbarometern med sin grönsaksyoghurt ”Green Supreme”. Inte sant?
Hör här:
1. ”Naturligt proteinrikt och mättande”. Check, check, check.
2. ”Med grönsaker och frukt”- i och för sig bara några få procent gurka och äpple, men ändå
3. Inte vilket äpple som helst utan ett ”Bramley-äpple”.
4. Innehåller Aloe Vera – mytompunnen växt med hälsoförtecken.
5. ”Sötas endast med agavesirap” – Många tror att agavesirap är bättre för hälsan än vanligt socker. Det är den inte, den innehåller mer fruktos än vanligt socker, och dessutom är det ett vilseledande påstående för den sötas också med äppeljuice som är sockerrikt.
6. ”10,2 procent grönt och frukt” – Här hakar man på vegotrenden
7. ”Utan e-nummer och aromer” – Jajemen.
8. Lågt antal kalorier. 102 kcal för hela byttan.
9. Knappt något fett, 0,2 procent. Fast trenden är snarare mot lite mera fett i maten just nu.
10. Förhållandevis lågt innehåll av sockerarter, 5,2 procent/ 100 gram.
11. Numera inget miljöförstörande plastlock eller plastsked.
11 ”Isländsk yoghurt”- låter friskt och hälsosamt. Fast det är bara ”skyr-kulturen” som kommer från Island. Yoghurten görs i Danmark av det norska företaget Kavli.
Det är helt enkelt bara ”ekologisk” och ”kvarg” för att ”trenda” till 200 procent. Det här är ingen kvarg säger företaget. Kvarg görs med löpe. Skyr görs med syrningskultur. Så nu vet vi det.
{ 0 kommentarer… lägg till en nu }