≡ Menu

Inbrottssäkra förpackningar

Har du, precis som jag, många gånger blivit riktigt irriterad på hur svårt det är att öppna vissa förpackningar. Särskilt när man sitter där utan sax, som är minimikravet för att få ut många produkter. Många gånger skulle vinkelslip eller skärbrännare vara lämpligt verktyg för att ta sig igenom idiotiska plastförpackningar. Eller hur?

Nu skickas alltså det här inlägget till olika butikskedjor som har ”inbrottssäkra” förpackningar i sitt sortiment. Vi vill ha svar på våra frågor. Vad är anledningen till att det ska vara så svåröppnat, eller har man helt enkelt inte tänkt på konsumentens problem?

Jag hittade även den här roliga videon som visar på hur svårt det kan vara att öppna ett paket med Pärssons smörgåsskinka.
Pärssons förpackningar – Öppna här… Jo tjena…

Comments on this entry are closed.

 • Cathy 05 oktober 2010, 13:20

  Ja, och när man klipper upp som på filmen för att komma åt grejorna så har man hux flux klippt bruksanvisningen/produktinformationen mitt itu.

 • Anna Hedström Informatör på ICA 05 oktober 2010, 14:25

  Inom ICA jobbar vi mycket med förpackningar när det gäller våra egna märkesvaror. Nyligen startade en tvärfunktionell grupp för att förbättra arbetet. Detta är ett sätt att få med alla perspektiv på förpackningarna.

  En förpackning ska uppfylla många kriterier. Förpackningar ska vara säkra ur olika aspekter, det kan handla om att skydda produkten från att skadas eller att vara barnsäker. Förpackningen ska också innehålla information så att kunderna vet vad det är dom köper. Kraven på miljöanpassade förpackningar blir viktigare och viktigare. Sist men inte minst ska förpackningarna vara så kundvänliga som möjligt vilket bland annat innebär att den ska vara enkel att öppna.

  Vi tar till oss av kritiken och arbetar vidare för att förbättra våra förpackningar ur alla hänseenden.

 • Gustav Erikson 06 oktober 2010, 6:22

  Sen är det väll så att dom förpackningarna är ”tamper proof” dvs. illasinnade människor i butiken skall inte kunna öppna och plocka ut grejerna innuti. Som Louise påpekade i videon är det ju ofta elektronik som är packad på detta vis. Har man då en paj glödlampa så knallar man ner till butiken och köper en dricka och ”byter” glödlampa och så får nästa kund ta det problemet.

  Då snackar vi ändå glödlampor, det packas ju betydligt dyrare prylar på det sättet som annars bara kunde bytts ut utan att butiken/nästa kund märker något. Så det är väll en säkerhet mot stöld och svinn.

  Det finns även en video på youtube där 3 killar tävlar om ett pris där tävlingen är att snabbast ta sig in i en liknande förpackning utan verktyg, förpackningen från Sony om jag inte minns fel. Det är ingen kortfilm om man så säger men underhållande.

  • Louise Konsumentkoll 06 oktober 2010, 16:07

   Gustav, har du möjligtvis en länk till videon? Det vore skoj att se hur de tar sig an problemet.

 • Claudia Nilsson, informatör på SIBA 06 oktober 2010, 13:13

  På SIBA lyssnar vi på vad våra kunder efterfrågar och inför utvecklingen av förpackningarna av vårt kabelsortiment gjordes en undersökning bland kunder och butikspersonal som visade att de bland annat ville få mer lättöppnade förpackningar. Nu förpackas alla kablar i så kallade clamshell-förpackningar i miljövänligt pet-material som är enkla att öppna och tillsluta.

  Förpackningar till mer stöldbegärliga produkter, så som hårddiskar och mobiltelefontillbehör, måste fortfarande framför allt vara stöldsäkra. Men SIBAs butikspersonal hjälper självklart gärna kunderna med att öppna förpackningarna.

 • Affi 06 oktober 2010, 16:29

  Ja det är ett sjå speciellt om man har någon funktionsnedsättning då är det mesta ett elände att ta sig in i!

Nästa inlägg:

Tidigare inlägg: