Restrecept – lätt att bli hemmablind

av Louise Konsumentkoll den 07 april 2015

restfestÄr hemmablind. Jag har totalt glömt av alla fina restrecept vi har på vår utmärkta och mycket välbesökta sajt ”Släng inte maten”. Nu efter påsk är det lätt att kylskåpen dignar av rester. Då kan man botanisera här och få inspiration.

Sänk även temperaturen till högst + 5 grader i kylskåpet så håller resterna dubbelt så länge som vid + 8 grader, är mitt tips.

+ 8 grader är korkat nog den temperatur som livsmedelsbranschen rekommenderar för förvaring av de flesta kylda varor. Ibland grips jag av en konspirationsteori, fast jag vet att det är fel, att livsmedelskedjorna håller fast vid en rekommenderad temperatur om 8 grader för att få sälja mer. Konsumenter som gör som det står på förpackningarna och får troligen slänga mer och köpa nytt. Maten håller ju inte lika länge som vid lägre temperatur.

Men som sagt, det är fel. Argumentet mot att sänka temperaturen i kylkedjan är att det skulle kosta för mycket att byta ut alla gamla dåliga kylar i butikerna så de klarar lägre temperatur. Det är illa nog.

 

 

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: